Har du nogensinde tænkt over, at mad har lyd? Det er faktisk rigtig vigtigt at medtænke, når du serverer mad for dit barn. Når børn spiser, så bruger de alle sanser. Maden skal se indbydende ud og det er helt naturligt også at mærke, føle og fornemme maden og konsistensen med hænderne. Men også madens lyd har stor betydning for barnets lyst til at spise.
Mad der knaser
Mad kan være knasende og knækkende. Det kan f.eks. være et stykke knækbrød, en kiks eller et stykke grøntsag, der knaser, når det bides over. Det knaser også mellem tænderne, når det tygges og lyden bliver mindre knasende, i takt med at maden tygges igennem.
Det kan f.eks. være gulerødder eller andre rå grøntsager, knækbrød, kiks, havrefras, nødder, brødcroutoner ...
Mad der svupper
Mad der svupper er blød mad, der ofte spises med en ske. Det svupper, når man slår skeen i maden, eller når man suger det af skeen og ind i munden.
Det kan f.eks. være grød af gryn, mel og flager, grød af frugt og bær, supper af forskellige slags ...
Mad der klikker
Mad der klikker er f.eks. en ærtebælg der åbnes. De giver en fin klik-lyd og også ærterne, der rammer bordet giver lyd - dup, dup, dup.
Mad der lyder saftigt
Når du f.eks. tager en stor bid af et æble, så kan man høre, hvordan skrællen knækker, æblestykket ryger af og saften drypper. Oplevelsen af at spise et æble er meget forskellig efter om ...