Et nyt studie fra Københavns Universitet institutut for Idræt og Ernæring indikerer at fed fisk, som f.eks. laks, sild og makrel, kan påvirke børns hjernefunktion i positiv retning.
Det er ikke nyt, at forskning viser, at fisk er godt for hjernen - det er netop en af Fødevarestyrelsens begrundelser for, at vi bør spise mere fisk. Det nye er, at forskerne denne gang har undersøgt, om et højt indtag af fede fisk som f.eks. makrel, laks og sild kan forbedre de kognitive funktion som f.eks. koncentrationsevne og reaktionstid.
Og det tyder forskningen på. Jo mere fed fisk børn spiser, jo bedre bliver de til at koncentrere sig, og jo bedre klarer de komplekse opgaver. Reusltaterne viser, at børn laver 12% færre fejl i en koncentrationstes og at børn klarer komplekse opgaver med modstridende regler 9% bedre, hvis de spiser fed fisk flere gange ugenligt. Dette tyder på, at fisk øger ...