Sushi til børn
26. august 2013
Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:
- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.
- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.
- Børn under 3 år må højst spise 25 gram rovfisk om ugen. Rovfisk er f.eks. tunbøf, der ofte ...
... bruges til sushi. Der er ingen decideret mængdeanbefaling for mindre børn.
- Små børns immunforsvar er umodent og de er generelt mere modtagelige for infektioner. Der er ingen særlig anbefaling for børns indtag af sushi eller anden rå fisk, men på grund af deres umodne immunsystem, skal man sikre sig at ovenstående retningslinier overholdes.
- Du kan med fordel lave børnevenlig sushi selv, f.eks. med koldrøget laks, rejer, krabbesalat eller lignende. Opskrift finder du blandt andet i "Helens bog om børn og mad".
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.