Svar: Det samme til morgenmad hverdag
Kære Kris
Tak for dit fine spørgsmål om morgenmad :)
Ernæringsmæssigt er havregryn med mælk en god start på dagen, og der er intet i vejen for, at det er samme sunde morgenmad jeres dreng spiser hver dag :) Faktisk føler mange børn tryghed ved at morgenrutinerne er de samme... og i følge fødevarestyrelsen, så er "en portion havregryn evt. med et par teskefulde sukker ovenpå den sundeste morgenmad, man kan give sit barn" (altomkost.dk)...
Jeg forstår dog godt din pointe med helst at ville undgå, at han så pludselig ikke vil spise morgenmad, fordi han er kørt træt i havregryn, men tænker, at han forhåbentlig så vil synes om at få noget andet, hvis det viser sig at havregrynene er lidt kedelige i længden.
Du kan med fordel variere den topping du kommer på havregrynene - nogle gange kan han få lidt sukker på, men andre gange kan han få lidt rosiner, frisk udskåret frugt, forskellige bær, hakkede nødder/mandler eller lignende på. Det er også en måde at skabe lidt variation... Nødder skal hakkes for at sikre, at han ikke fejlsynker...
Du kan også prøve at blande havregrynene med andre former for gryn eller flager f.eks. ruggryn, hirseflager, quinoaflager eller lignende, så han på ...
... den måde får lidt variation. Hvordan det smager, hvis det ikke er lavet til grød, tør jeg ikke svare på, men det kan være et forsøg værd... Du kan også prøve med mysli, det er dog vigtigt, at det er uden tilsat sukker, chokolade eller lignende - og er der hele nødder i, så skal disse knuses.
Du nævner også, at han er meget glad for at spise det samme som jer, og det er jo et rigtig godt udgangspunkt. Prøv derfor at servere noget af den mad, som I voksne spiser, så han på den måde også tilbydes lidt forskelligt (med mindre I alle sammen spiser havregryn med mælk, så er det jo rutinerne hos jer), men måske kan I, når det er weekend osv prøve med lidt æg, skinke, pølser og lignende som alternativ en gang imellem.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Forskelliger former for brød og boller er også en god idé - netop for at han ikke kun vil spise lyst brød, men vænnes til at man godt kan spise forskellige former for brød allerede nu. Du kan bage selv og tag ham gerne med i processen, lad ham følge med og være med til at komme ingredienserne i skålen, sidde med bolledej i hånden osv. Det vil være en rigtig god aktivitet og give anledning til en masse snak :)
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - fortsat god appetit!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. oktober 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Kære Helen Jeg har en søn på 6½ mdr. Han er en stor dreng, jeg ved ikke...
26. september 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen Min søn bliver 6 måneder i næste uge og skal derfor opstarte med...
23. september 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mælkeforvirring - komælk til baby
Kære Helen Jeg er altså efterhånden blevet temmelig forvirret over...
23. september 2024 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen Vi er en mødregruppe med børn i alderen 9-10 måneder, som har...
26. august 2024 | Kost og ernæring | 1 mdr.
Hjælp til at skifte rytme i flaske
Hej igen, Tak for dit meget fine svar på mit sidste brev :-) Det går...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.