Svar: Modermælkserstatning, forskel
Kære R
Tak for dit brev og spørgsmål omkring erstatning :)
Den du kalder Allomin Grøn, hedder egentlig Allomin Syrnet 1. Den indeholder citronsyre, som kan ændre mælkeproteinernes struktur. Det betyder, at den med fordel kan bruges til børn, som har tendens til forstoppelse og ondt i maven.
Den du kalder Allomin Gul, hedder egentlig Allomin SensiPro 1. Den indeholder mælkesyrebakterien Lactobacillus Reuteri. Mælkesyrebakterien gør den lettere at fordøje for børn med moderat fordøjelsesbesvær, og anbefales til børn med tendens til gylp, ondt i maven og forstoppelse.
Forskellen på de to erstatninger er altså at den grønne indeholder citronsyre, og den gule indeholder mælkesyrebakterien lactobacillus reuteri.
Derudover er der også lidt forskelle i vitaminindholdet og i indholdet af f.eks. DHA (Omega3), men jernindholdet i de to erstatninger er ens. ...
... Du skulle gerne kunne se de præcise forskelle på indholdsdeklarationen/næringsindholdet på æskerne.
Begge erstatninger produceres af Semper, og de burde mætte ens, der burde ikke være forskel på, hvor meget de mætter barnet. Førhen i tiden kunne man købe en gul Allomin til børn, som var meget sultne, og som derfor mættede mere - men det var en anden erstatning, og det gælder ikke den gule Allomin i dag.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis det fungerer for jer at blande de to erstatninger, så kan du roligt fortsætte med at gøre dette. Det vigtigste er, at dine børn trives, og at de kan lide mælken de får :)
Du skal dog være opmærksom på, at det er vigtigt, at vandet er nedkølet til ca. 40 grader, når du blander den gule Allomin. Hvis vandets temperatur er højere, så virker mælkesyrebakterierne ikke, og der er ingen glæde af dem.
Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. december 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen, Vores barn på 7 måneder spiser ikke skemad trods alle vores...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
Viden om børn:
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.